Skip to content
  Suomi
   alupromarine_main

   Alupro Marine

   Perfect air

   We can filter out 99.9% of the water particles in the air — no more mist or water droplets in places where they can wreak havoc saving you downtime and money.

   Julkisivumateriaalien saatavuus – vinkkejä arkkitehdeille

   Julkisivumateriaalien saatavuus – vinkkejä arkkitehdeille

   Muun muassa koronapandemia ja Euroopan sotatilanne ovat vaikuttaneet myös rakentamisen materiaalisaatavuuksiin. Erityisesti teräksen saatavuudesta puhutaan alalla jatkuvasti. Lue seuraavaksi lisää siitä, miten voit hankkeiden julkisivusuunnittelussa varautua tulevaan jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa!

   Julkisivumateriaalien saatavuuksissa eletään epävarmoja aikoja

   Vaikka kristallipalloa ei ole kenelläkään, näyttää tulevaisuus rakentamisen materiaalisaatavuuksien osalta haastavalta. Teräksen tonnihinnat ovat kirineet historiallisiin korkeuksiin Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen myötä, ja joidenkin skenaarioiden mukaan rakentamisen kustannukset nousevat jopa 40 prosenttia. Myös puurakenteet ovat kallistuneet.

   Vaikka arviot eivät näytä aurinkoisilta, ei ainutlaatuisten kohteiden suunnittelu ja toteuttaminen kuitenkaan maailmasta lopu. Entistä tärkeämpää onkin pohtia, miten voit arkkitehtina edesauttaa hankkeiden sekä visioidesi toteutumista onnistuneesti, ajallaan ja kustannustehokkaasti. 

   urhea-6

   Vinkit arkkitehdeille julkisivujen suunnitteluun materiaalien saatavuuden näkökulmasta

   Kun materiaalisaatavuuksissa on yleisesti epävarmuutta, korostuu suunnittelutyön tärkeys. Arkkitehdin villeimpienkin visioiden toteutumiseksi tulee ottaa huomioon sekä budjetti että raaka-aineiden saatavuus, kun materiaaleja ja yksityiskohtia valitaan. Mitä varhaisemmassa vaiheessa voit huomioida suunnitelmissa kaikki yksityiskohdat sekä sovittaa ne muiden suunnittelijoiden tuottamiin malleihin, sitä paremmin visiosi julkisivusta myös toteutuu. 

   Tässä kootut vinkkimme arkkitehdeille: 

   • Panosta hankkeen alkumetreihin ja hyödynnä BIMiä

   Yli puolet rakennusprojekteista ei pysy aikataulussa tai budjetissa, ja noin puolet rakennuttamisen aikaisesta ylläpitotyöstä on reagoimista ilmenneisiin ongelmiin. Tällaisia haasteita voisi ratkoa tietomallinnuksen, BIM-suunnittelun avulla.

   Kun suunnittelussa luovutaan kaksiulotteisista kuvista ja tarkemittauksista, säästyy valtavasti aikaa, ja arkkitehdin visio pääsee syntymään. BIM auttaakin välttämään virheitä ja tuplatyötä. On parempi tehdä muutokset ja huomata virheet suunnittelupöydällä kuin asennusvaiheessa!

   • Ota varhain yhteyttä julkisivutoteuttajan asiantuntijaan 

   Kun olet heti hankkeen alkumetreillä yhteydessä materiaalitoimittajaan, voit paitsi turvata kohteeseesi julkisivumateriaalien saatavuuden, mutta myös vaikuttaa hankkeen kustannustehokkuuteen. Osaava kumppani pystyy auttamaan sinua materiaalivalinnoissa sekä auttaa viemään visiosi käytäntöön.

   Alupro on arkkitehtonisen julkisivusuunnittelun asiantuntija ja julkisivupintojen kokenut valmistaja. Autamme sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan uniikkeja rakennuksia, jotka valmistuvat ajallaan. Olemme onnistuneet turvaamaan raaka-aineidemme saatavuuden toistaiseksi, ja pyrimme siihen jatkossakin.

   Lue täältä lisää, miten julkisivupintojen koko tuotanto omissa käsissä takaa joustavuuden ja ainutlaatuisen lopputuloksen.

   • Huomioi elinkaarikustannukset materiaalivalinnassa

   Nykyään, kun elinkaariajattelu on jo alkanut vakiintua rakennusalalle, ei tuijoteta rakennusmateriaalien hintalappua toimittajan katalogissa. Todellinen hinta piilee elinkaarikustannuksissa. Vastoin yleistä mielikuvaa metalliset julkisivut eivät ole kalliita toteuttaa. Kun rakennus on käytössä useita vuosikymmeniä, metalli tulee monia muita materiaaleja halvemmaksi, koska parhaimmillaan se on lähes huoltovapaata.

   Julkisivumateriaalit yksistään voivat vaikuttaa hankkeen budjettiin, sillä julkisivu ottaa usein ensimmäisenä vastaan ympäristön kuormituksen ja muodostaa elinkaarikustannuksista merkittävän osan. Yhä useammassa rakennushankkeessa mietitään lisäksi valittujen materiaalien hiilijalanjälkeä ja ympäristöystävällisyyttä.

   Lue täältä viisi hyvää syytä valita metalli julkisivuun. 

   Haluatko lisätietoja? 

   Sinua voisi kiinnostaa tutustua myös seuraaviin sisältöihimme: 

   Kurkkaa täältä onnistuneita kohteitamme: 

   • Kupittaan juna-asemalle nousee näyttävä 10-kerroksinen pysäköintitalo, johon toimitamme T-sälejulkisivun arkkitehdin suunnitelmien pohjalta neljällä eri värillä. Katso lisätietoja täältä.
   • Tampereen Monitoimiareenalle olimme toteuttamassa kasettijulkisivua, joka tehtiin ovaalin muotoon.  Lue lisää täältä
   • Helsingin keskustakirjasto Oodi on upea arkkitehtoninen kohde, jossa olimme mukana toteuttamaan sisäpuolen pintoja. Katso kuvia Oodista referensseistämme.

   Tule tutustumaan Aluprolle pintoihin ja materiaaleihin sekä tapaamme toimia

   Alupron erikoisuus on kyky tuottaa metallista lähes mitä tahansa arkkitehtonisesti ainutlaatuisiin kohteisiin. Voit tulla tutustumaan tuotteisiimme ja toimintaamme tehtaallemme Tuusulaan. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!