Skip to content
  Suomi
   alupromarine_main

   Alupro Marine

   Perfect air

   We can filter out 99.9% of the water particles in the air — no more mist or water droplets in places where they can wreak havoc saving you downtime and money.

   Arkkitehtien kesälomapaketti – Alupron kootut suunnitteluvinkit

   Arkkitehtien kesälomapaketti – Alupron kootut suunnitteluvinkit

   Osa meistä viettää aurinkoisia kesäpäiviä lomaillen, ja osa puolestaan työn touhussa. Niin tai näin, kokosimme tähän blogiin suosituimpia sisältöjämme, jotka kiinnostavat taatusti arkkitehtejä. Poimi niistä ideoita tuleviin suunnitelmiisi tai tutustu muuten vain mielenkiintoisiin sisältöihin kesäpäivien ratoksi!

   Tampereen Kansi ja areena tuli monelle tutuksi keväällä 2022 – myös Alupro oli toteuttamassa kohdetta sen rakennusvaiheessa

   Tampereen Kansi ja areena tuli monelle tutuksi viimeistään kevään 2022 jääkiekon MM-kotikisojen näyttämönä, jossa Leijonat nappasivat kirkkaimman mitalin kaulaansa. 

   Alupro oli mukana toteuttamassa SRV:n kohdetta sen rakennusvaiheessa: Alupro suunnitteli, toteutti ja toimitti julkisivupintoja sekä esimerkiksi alakattoja, kaiteita ja sokkelipeltejä. 

   Kansi ja areena oli erityinen hanke, sillä se rakentui rautatien yläpuolelle avain Tampereen ydinkeskustaan. Keskeinen sijainti tarkoitti sitä, että osa rakennustöistä tuli tehdä öisin. Aikataulut olivat rakennushankkeille tuttuun tapaan tiukat, jolloin jokainen toimitus tuli ennakoida hyvissä ajoin. Aikatauluissa kuitenkin pysyttiin!

   Lue täältä lisää Alupron osuudesta Tampereen Kannen ja areenan hankkeessa.

   urhea-4

   Urhea-halli – näin luotiin mielikuvia herättävä julkisivu kustannustehokkaasti 

   Helsingin Mäkelänrinteen Kampukselle valmistui uusi liikuntahalli vuonna 2021. Urhea-halli on onnistunut esimerkki arkkitehdin vision toteutumisesta – kustannustehokkaasti. 

   Arkkitehdin visiona oli kevyt metallijulkisivu, johon tulisi taustavalaistus ylhäältä päin. Alupro oli hankkeessa toteuttamassa vedetyistä verkoista kaksoisjulkisivua ja vei vision käytäntöön. Materiaalina käytettiin alumiinia, joka oli kustannustehokas ja joka mahdollisti verkkojen työstämisen niin, että pinnasta tuli yhtenäinen. 

   Lue täältä lisää, millaisilla teknisillä ratkaisuilla verkkojulkisivu saatiin kiinnitettyä niin, että Urhea-halli on vähäeleisen tyylikäs. 

   Tietomallinnus ja sen hyödyt kiinnostavat 

   Tietomallinnusta käytetään rakennushankkeissa päivittäin, eikä syytä suotta: BIM voi parantaa esimerkiksi tiedonkulkua, auttaa pysymään muutoksissa mukana ja varmistaa, että arkkitehdin visioon ei ole tarpeen tehdä muutoksia. 

   Tietomallinnuksen hyödyntämätön potentiaali auttaisikin erityisesti vaativissa, yksityiskohtaisissa kohteissa. Lue täältä, miksi peräänkuulutammekin tietomallien laajempaa hyödyntämistä. 

   Jos kaipaat kesälle kuunnteltavaa, voit tutustua aiempaan webinaariimme “Tietomallin hyödyntäminen rakennusteollisuuden toimittajaketjussa”, jossa keskustelimme tietomallin mahdollisuuksien hyödyntämisestä ja siitä, miten suunnittelu ja toteutus onnistuvat aikataulussa ja budjetissa.


   Ota yhteyttä

   Jos kaipaat tuleviin hankkeisiisi ideoita, suunnittelutukea tai käytännön apua, olethan rohkeasti yhteydessä meihin.