Skip to content
  Suomi
   alupromarine_main

   Alupro Marine

   Perfect air

   We can filter out 99.9% of the water particles in the air — no more mist or water droplets in places where they can wreak havoc saving you downtime and money.

   Kohdekohtaiset säleiköt - kolme kohdetta, jotka saivat uuden säleprofiilin

   Kohdekohtaiset säleiköt - kolme kohdetta, jotka saivat uuden säleprofiilin

   Metallisäleikkö on julkisivujen näyttävä ja käytännöllinen klassikko, jonka voi muuntaa erilaisilla visuaalisilla ratkaisuilla ja rohkeilla pintakäsittelyillä katseenvangitsijaksi. Alupro valmistaa kohdekohtaiset säleiköt tarkasti arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti, jotta julkisivu olisi kohteensa komea käyntikortti. Tutustu kolmeen eri kohteeseen, joihin jokaiseen tehtiin uusi säleprofiili!

   Ainutlaatuinen lopputulos pienillä muutoksilla

   Kupittaan onnistunut julkisivuprojekti on malliesimerkki sujuvasta yhteistyöstä, jossa Alupro auttoi viemään arkkitehdin uniikin vision käytäntöön kehittämällä räätälöidyt tuotteet vakiotuotteiden rinnalle. Vakiotuotteista mukaan valikoitui vaakarunko, mutta esimerkiksi rungon kiinnikkeet tuli suunnitella erikseen valmistustoleranssien huomioimiseksi. Kohteeseen suunniteltu T-säleprofiili on optimoitu kuormitusten mukaan ja kiinnitysmekanismi huomioi suuren parkkitalon erityispiirteet.

   Lue lisää Kupittaan julkisivuprojektista!

   Park City Kupittaa-10

   T-säleprofiili suunniteltiin vastaamaan arkkitehdin näkemystä. ”Alupro tuntee tuotteensa niin hyvin, että heidän on helppo lähteä modifioimaan niitä kohteeseen sopiviksi”, luonnehti projektin pääsuunnittelija Jari Tschernij ARCO Architecture Company:lta (ent. Schauman Arkkitehdit). Koko haastatteluun pääset kuvan yllä olevasta linkistä.

   Keveytensä ja tehokkaan näkösuojansa ansiosta säleiköt ovatkin tyypillinen näky erityisesti parkkitalojen ja varastotilojen julkisivuissa. Säleikköjä voi kuitenkin yhdistellä monipuolisesti erilaisiin julkisivuihin. Niitä voi laittaa ikkunoiden eteen auringonsuojiksi, kiinnittää betoni- tai peltiseinään, elävöittää puuseinää, ja luonnollisesti ne yhdistyvät hyvin esimerkiksi metallilevyihin ja erilaisiin verkkoihin.

   Myös ”nuolisäle” sai alkunsa arkkitehdin ideasta ja suunniteltiin kohteen erityistarpeet huomioiden. Kohteen vaatimuksena oli, että säleikkö varjostaa päästäen valon hallitusti sisään, kuitenkaan rajoittamatta näkyvyyttä ulos. Vision pohjalta valmistui ilmava säleprofiili, joka sai myös vauhdikkaan vastaanoton ja löysi tiensä nopeasti monen arkkitehdin suunnitelmiin.

   ts-1-3 ts-1-2

   AluClik Vertical TS-1 tai tuttavallisemmin nuolisäle on ilmava profiili auringonsuojaukseen. Profiili peittää näkyvyyden minimaalisesti mutta samalla varjostaa tehokkaasti sivusuuntaisesti. Kohteen arkkitehti UKI Arkkitehdit Oy.

   kys-psyk

   Säleikköjen ei kuitenkaan tarvitse aina olla symmetrisiä. Samassa julkisivussa voi yhdistellä vaaka- ja pystysuuntaa sekä leikitellä säleiden leveyksillä tai pituuksilla. Visuaalisena elementtinä ne voivat luoda mitä mielikuvituksellisempia kuvioita ja erilaisten värien ja tekstuurien rohkea yhdistely tekee perinteisestä ratkaisusta heti mielenkiintoisemman.

   Väreillä ja pituuksilla leikiteltiin myös vastikää uudessa  Kuopion yliopistollisen sairaalaan, KYS Lainesairaalan julkisivupinnoilla. Myös tähän kohteeseen Aluprolla oli ilo suunnitella aivan uusi säleprofiili. Sairaalan yhdysputken, kattotasanteen ulkoiluparvekkeen sekä muiden parvekkeiden vertikaaliset säleiköt toteutettiin arkkitehdin suunnitelmien mukaan vaakarunkoisina aaltoilevina kenttinä kolmella eri sävyllä.

   kys-psyk_3

   Pohjois-Savon hyvinvointialueen uuden sairaalan toteutti Rakennustoimisto K.Tervo Oy ja Raami Arkkitehdit Oy.

   KYS Lainesairaalan ja muut uusimmat kohteemme löydät aina Ratkaisupankista!

   Kannustamme jalostamaan villeistäkin ideoista uusia julkisivuja helppohuoltoisilla, monimuotoisilla ja varmoilla metallisäleillä! Ota yhteyttä ja luodaan yhdessä uutta!