Verkkojulkisivu Kotisiilo-tornitalossa

Verkkojulkisivu asuintornitalossa on toteuttu alumiinisella expamet-verkkojulkisivuverhoilulla.

Järvenpään Kotisiilo -asuintornitalo nousee ryhdikkäänä esiin kaupunkikuvassa. Se on uutta ajattelua maamme arkkitehtuurissa. Siilomuoto on täsmällinen ja sujuva. Tornitalon kolmiulotteisuus toistuu niin etäältä kuin läheltäkin rakennusta tarkasteltaessa täsmällisenä ja dynaamisena.

Kohteen arkkitehtuuri on HPK Arkkitehtien kädenjälkeä ja toteutus Alupron. Rakennuksen tehostevalaistuksen on toteuttanut Epäsuoravalo Oy.

Arkkitehtoninen verkkojulkisivu

Suomalaisessa arkkitehtuurissa on jo pidemmän aikaa ollut trendinä erilaisten metalliverkkojen ja metallisten reikäpeltien käyttö julkisivun verhoilumateriaalina. Estetiikaltaan ratkaisut ovat materiaalin mukaisesti graafisia ja täsmällisiä. Lähes kaikki näistä luomuksista ovat olleet suorien pintojen muotokohteita.

Järvenpään Kotisiilo avaa uuden sivun ohutlevyteknisten metallien mahdollisuuksista arkkitehtuurin ilmaisun ytimenä. Yleisiä teknisiä hyötyjä tämän tyyppisistä ratkaisuista ovat harsomaisuus eli valon osittainen läpäisy. Ratkaisuissa voidaan hallita paitsi energiakuormaa, mutta tarjota myös suojaa katseelta.

Aikaisemmin tämän tyyppisissä ratkaisuissa ei kuitenkaan ole keskeisesti julkisivumateriaalin kautta suoritettu rakennuksen massoittelua. Tähän on syynä se, että keveät reikäpellit ja verkot eivät tarjoa mahdollisuuksia kantavuuden suhteen.

Järvenpään Kotisiilo-ratkaisussa uutta ajattelua on hyödyntää jämäkkää, mutta silti hengittävää ja siten keveyttäkin korostavaa expamet-verkkoa rakennuksen muodonannossa ja samalla parvekkeiden sortuma- ja näkösuojana. Tuloksena on toiminnoltaan yhtenäisesti sujuva ja harmoninen julkisivukokonaisuus. Alupron valmistamat ja asentamat kaarielementit istuvat kokonaisuuteen siten, että puskusaumat sulautuvat expamet-verkkoilmaisuun. Tornin pystysuunta ei katkea saumoissa.

Sujuvuutta ja estetiikkaa

Sauma on arkkitehtuurissa vaikea ongelma, toinen ongelma on muodon sujuvuus. Alupron valmistamat ja asentamat expamet-verkkoelementit ovat muodoltaan sataprosenttisen täsmällisiä. Tehdasmainen valmistustekniikka takaa yhdessä asennustarkkuuden kanssa kokonaismuodolle tyylipuhtaan ilmaisun.

Verkkojulkisivu antaa uutta ilmettä ja suojaa auringolta

Verkkojulkisivu antaa arkkitehtuurille uutta ilmettä. Se suojaa auringolta ja samalla vähentää jäähdytysenergian tarvetta. Verkot soveltuvat monenlaisiin kohteisiin sekä tehosteena että kokonaisena julkisivuna.

Useimmiten käytämme verkon materiaalina alumiinia, joka on terästä kevyempää ja kestää hyvin säänvaihteluita. Alumiini on kierrätettävää ja huoltovapaata. Sitä on myös helppo maalata haluttuun sävyyn. Jauhepolttomaalauksella saavutetaan UV-suojattu, ilmasto-olosuhteita kestävä pitkäikäinen pinta. Alumiinirakenteet voidaan maalata myös niin sanotulla anti-graffiti maalilla, jolloin ei-toivottujen graffitien poistaminen julkisivuista sujuu nopeasti.

Verkkojulkisivu voidaan valmistaa alumiinin lisäksi myös kuparista, messingistä sekä ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä. Lue lisää julkisivuverkoistamme >>