Uniikki verkkojulkisivu Savonlinnan kirjastossa

Uniikki verkkojulkisivu Savonlinnan kirjastossa on Alupron valmistama. Arkkitehdin toiveiden mukaan tämä ainutlaatuinen julkisivuverkko on suunniteltu näyttämään käsityöltä.

Uniikki verkkojulkisivu teräksestä ja alumiinista

Julkisivut ovat käsittelemätöntä Siperian lehtikuusta, joka aikaa myöten harmaantuu. Pitkiä julkisivuja koristaa metalliverkko, jonka on suunnitellut graafikko Aimo Katajamäki ja valmistanut Alupro Oy. Verkon runko on terästä ja kuviot alumiinia.

Molemmissa julkisivuissa on samat kuviot, mutta eri järjestyksessä. Kuva-aiheet liittyvät Savoon ja Savonlinnaan: ahven, ankkuri, balettitanssija, hirvenpää, höyrylaiva, jousi, kapellimestari, karhu, kirjojen kantaja, kirkonkello, avoin kämmen, laulajan pää, lehmä, lukeva mies, mänty, norppa, Olavinlinna, oopperalaulajatar, orava, (tiedon) portaat, pässinpää, pöllö, saksofonin soittaja, sorsa, soutuvene sekä kirjaimet SAVO.

Savonlinna on oopperan ja kesän kaupunki, ja myös kirjailija Joel Lehtosen kotipaikka. Kansanäänestyksessä kirjaston nimeksi valittiin Joeli.

Verkko julkisivussa antaa uutta ilmettä ja suojaa auringolta

Verkot antavat arkkitehtuurille uutta ilmettä, suojaavat auringolta ja samalla vähentävät jäähdytysenergian tarvetta. Verkot soveltuvat monenlaisiin kohteisiin sekä tehosteena että kokonaisena julkisivuna.

Useimmiten käytämme verkon materiaalina alumiinia, joka on terästä kevyempää ja kestää hyvin säänvaihteluita. Alumiini materiaalina on kierrätettävää ja huoltovapaata sekä sitä on helppo maalata haluttuun sävyyn. Jauhepolttomaalauksella saavutetaan UV-suojattu, ilmasto-olosuhteita kestävä pitkäikäinen pinta. Lisäksi alumiinirakenteet voidaan maalata niin sanotulla pestävällä maalilla, jolloin graffitien poistaminen julkisivuista sujuu nopeasti.

Julkisivuverkkoja voidaan valmistaa alumiinin lisäksi myös kuparista, messingistä sekä ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä.

Lue lisää Alupron julkisivuverkoista >>

Lue lisää Joelista Puuinfo.fi -sivuilta >>

Alupro – rohkeutta rakentaa visioita

Elämä koostuu elämyksistä. Haluamme olla mukana luomassa parasta mahdollista elinympäristöä joka on tehty kestämään ja olemaan viihtyisä.

Intohimomme on toteuttaa vaativia visioita ja ratkaista ongelmia. Arkkitehtien ja insinöörien suunnitelmat teemme todeksi millin tarkkuudella. Siellä missä joku näkee ongelman, me näemme tilauksen innovaatiolle. Olemme Suomen tunnetuin innovatiivisten julkisivujen pintarakentaja. Rakennusteollisuuden haasteisiin voi vastata ainoastaan perehtymällä alaan suurella sydämellä ja pitkällä aikavälillä.

Valmistamme maailman parhaita alumiinirakenteita koneilla, joista tärkeimmät olemme rakentaneet käsityönä. Panostamme alumiiniin ja ruostumattomaan teräkseen, koska ne ovat 100 % kierrätettäviä ja äärettömän kestäviä materiaaleja. Tehtaamme sijaitsee Tuusulassa lähellä Helsinkiä. Tunnelma on kuin verstaassa, vaikka tuotantomme ovat valtavia. Arvostamme toistemme kädenjälkeä; insinöörien huoneissa syntyviä piirustuksia ja tuotannon puolella valmistuvia osakokonaisuuksia. Saumattomalla yhteistyöllä syntyy täydellisen kaunis ja funktionaalinen lopputulos, jota katselemme asiakkaamme kanssa haltioituneina.

Tehdäänkö yhdessä jotakin, josta voimme olla ylpeitä seuraavat sata vuotta?

Ota meihin yhteyttä!