Finnairin pääkonttorin ja pysäköintitalon säleiköt ja törmäyskaiteet

Finnairin pääkonttorin ja pysäköintitalon säleiköt ja törmäyskaiteet ovat Alupron käsialaa. Rakennuksissa käytettiin muun muassa Alupron AluClik julkisivusäleikköjä sekä PS-P säleikköjä. Pysäköintitalossa käytettiin myös Alupron AluRail törmäyskaiteita.

Finnairin pääkonttorin ja pysäköintitalon rakennusprojekti oli innostava, sillä rakennuksessa käytettiin luovasti lasia, alumiinia ja ruostumatonta terästä.

Alumiinisäleiköillä ilmettä julkisivuun

Finnairin uusi pääkonttori HOTT (House of Travel and Transportation) rakennettiin aivan yhtiön entisen pääkonttorin viereen. Seitsemänkerroksinen toimitalo on täynnä toimisto-, kokous- ja ravintolatiloja. Samaan kokonaisuuteen rakennetussa pysäköintitalossa on neljä maanpäällistä ja kolme maanaaista kerrosta. Alupron moniosaiseen urakkaan kuuluivat pysäköintitalossa esimerkiksi julkisivusäleiköt, viherseinät, törmäyskaidetta 1,5 kilometriä, yläkannen kiipeilynestoverkko, viistolasiseinärakenteet, sisäänajorampin teräsrunko sekä kattopellit – samoin kuin säleikköjen vaatimat runkorakenteet.

HOTT-päärakennuksen sisään Alupro toimitti muun muassa sisustussäleikköjä sekä lattia- ja peitesäleikköjä, kuten jalkasäleiköt ja patteripenkkisäleiköt. ”Sisääntuloaulaan pääsisäänkäynnin yläpuolisen lasikatoksen huoltotöitä varten toimitettiin huoltosilta. Se on itse asiassa lasitason yläpuolelle sijoitettu kävelyritilä, joka on varustettu putoamissuojajärjestelmällä. Niin ikään toimitimme pihakannen tuloilmakammioita myrskysäleikköineen ja julkisivuritilöineen sekä päärakennuksen julkisivuun taustarungon valomainoksille”, projektijohtaja Heikki Raumanni Aluprolta kertoo.

Lue lisää kohteesta Prointerior -lehdessä >>

AluClik julkisivusäleikkö

AluClik julkisivusäleikkö on suosittu valinta pysäköintitalon ulkoasua pohtiessa: pysäköintitalon julkisivu saa olla näyttävä. Alupron kehittämät ja testatut AluClik julkisivusäleiköt voidaan koota asennuspaikalla nopeasti. Näyttävyyttä saadaan eri säletyypeillä sekä portaattomasti valittavissa olevalla sälejaolla. Kaikki AluClik julkisivusäleikköjen säle- ja runkovaihtoehdot ovat täysin yhteensopivia keskenään. Säleiköt voidaan pintakäsitellä toivotun värisiksi.

Lue lisää AluClik julkisivusäleiköistä >>

PS-P säleikkö

PS-P säleikkö soveltuu julkisivuihin, alakattoihin, seiniin ja lattioihin. Valikoimaamme kuuluu myös PS-P vaakalipat, jotka toimivat auringonsuojasäleikköinä. Monikäyttöisiä PS-P säleikköjä voidaan käyttää käytännöllisinä sisustuselementteinä niin rakennuksen sisä- kuin ulkopuolellakin. Säleiköillä saadaan toimivia ja keveitä sisustuspintoja erilaisiin julkisiin tiloihin. Modernit ratkaisut mahdollistavat näyttävät sisustuskokonaisuudet. Säleiköitä voi käyttää myös vähemmän näyttävien pintojen, esimerkiksi tekniikkaa sisältävien tilojen verhoiluun. PS-P säleikkö mukautuu muokattavuutensa ansiosta moniin tarpeisiin.

Lue lisää PS-P säleiköistä >>

Törmäyskaiteet

AluRail törmäyssuojajärjestelmä on vaativien kohteiden suojausratkaisu. Pysäköintitaloihin asennettavat alumiiniset törmäyskaiteet pehmentävät iskua mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Turvaominaisuuksien lisäksi törmäyskaiteet tukevat myös rakennusten designia, sillä näyttävä ja viimeistelty kaide kestää myös katseet. Kaide täyttää euronormit ja koko järjestelmä on mallisuojattu Euroopassa. Kaiteet voidaan pintakäsitellä toivotun värisiksi laajasta värivalikoimasta.

Lue lisää AluRail törmäyssuojasta >>