Teräsverkkojulkisivu UPM:n pääkonttorissa


UPM:n pääkonttorin teräsverkkojulkisivu, jonka materiaali on jaloteräsverkkoa, on Alupron taidonnäyte. Kierteiset aurinkosuojat edustavat ekologiaa ja kehittynyttä energiansäästöä.

Viime vuosina olemme painottuneet tekemään vaativia arkkitehtien suunnittelemia erikoisprojekteja, ja tämä visuaalisesti näyttävä UPM:n pääkonttorin haponkestävä teräsverkkojulkisivu on yksi niistä. Verkko ei pelkästään näytä tyylikkäältä, mutta myös antaa suojaa auringon häikäisyltä ja kuumuudelta. Muotoilu vähentää jäähdytyksen tarvetta.

Teräsverkkojulkisivu tuo tyyliä ja toiminnallisuutta

UPM:n toimitalossa Töölönlahden äärellä on käytetty julkisivuverkkoa ensi kertaa Suomessa näin mittavassa määrin. Alupro on toteuttanut Arkkitehtitoimisto Helin & Co:n suunnitelmien pohjalta näyttävät aurinkosuojaverkot ja julkisivusäleiköt,  jotka antavat monumentaaliselle rakennukselle ilmettä ja tyyliä.

Toimitalon molemmin puolin asettuvat kookkaat julkisivuverkot perustuvat Helinin arkkitehtitoimiston innovaatioon, kun taas toteutuksesta ja asennuksesta vastasi kokonaistoimituksena Alupro.

Ohuesta, haponkestävästä langasta valmistettuja verkkoja on yhteensä 42 kappaletta rakennuksen julkisivuilla. Yksilöllisen muotoisten, näyttävästi kaartuvien verkkojen kannatusrakenteet ovat niin ikään alumiinisia, eli terästä kevyempiä, mutta erinomaisesti säänvaihteluita kestäviä.

Teräsverkkojulkisivu yhteistyössä arkkitehtien kanssa

Suunnitelmat tehtiin yhteistyössä arkkitehtien kanssa. Talon isojen lasipintojen läpinäkyvyys haluttiin säilyttää, mutta verkkojen avulla on mahdollista säästää reilusti rakennuksen jäähdytystarpeessa. Energiansäästö on siten huomettava näin paljon lasipintaa sisältävässä rakennuksessa.

Kookkaiden, noin 15 metriä korkeiden aurinkosuojaverkkojen lisäksi rakennuksessa on käytetty alumiinisia julkisivusäleikköjä esimerkiksi kaarevan muotoisen raitisilmakammion pinnassa. Lisäksi Alupro on toimittaut taloon savunpoistosäleiköitä, katon IV-säleiköt sekä sisällä sijaitsevan valotaideteoksen rungot.

UPM:n uusi pääkonttori valmistui Helsingin paraatipaikalle, Töölönlahdelle, vuoden 2013 lopussa. Biofore Taloksi nimettyä rakennusta pidetään yhtenä onnistuneimmista uusista rakennuksista Helsingin keskustassa.

Olemme julkisivujen kokonaistoimittaja

Alupro on viime vuosina toimittanut Helsingin ydinkeskustan merkittäviin kohteisiin paljon erilaisia toimituksia. Kohteina ovat olleet mm. Musiikkitalo, Eduskuntatalon saneerauksen eri vaiheet ja KPMG:n uusi pääkonttori. Olemme laajentuneet omien tuotteidemme toimittajasta julkisivujärjestelmien kokonaistoimittajaksi. Hoidamme suunnittelun, toteutuksen sekä asennukset, ja teemme yhteistyötä arkkitehtien kanssa.

Verkkojulkisivu taipuu moneksi

Alupron julkisivuverkot taipuvat moneksi visioista tinkimättä. Niistä saadaan räätälöityä funktionaalisia ja näyttäviä julkisivuja.

Lue lisää julkisivuverkoistamme >>

Lue lisää kohteesta Puuinfo.fi -sivulta.