Kauppakeskus Redin julkisivu lasista, Cor-Ten -teräksestä ja kuparista

Kauppakeskus Redin julkisivu Helsingin Kalasatamassa huokuu meren ja sataman tuntua.

Tuotevalikoimamme näyttävästi esillä Redissä

Redissä on käytetty monipuolisesti useita Alupron tuotevalikoimaan kuuluvia tuotteita. Näihin kuuluvat mm. ACE levysäleiköt, PS-P säleiköt, ritilät, siipisäleiköt, AluRail törmäyssuojat, sekä alakattolevyt. ”Kehitimme Rediä varten paljon uusia tuotteita ja kaksi uutta järjestelmää limittyville pinnoille: AluLimi ja AluLimi Lite,” projektijohtaja Heikki Raumanni valottaa näyttävän toteutuksen taustoja.

Lasiset AluLimi-pinnat

Lasiset AluLimi-julkisivupinnat voidaan vaihtoehtoisesti vuorata millä tahansa muullakin materiaalilla. AluLimi -järjestelmällä kiinnitettävän suoran levyn paksuus voi olla 6 – 10 mm. Suuri materiaaliskaala antaa AluLimi-järjestelmälle erottuvuuden verrattuna markkinoilla oleviin muihin vastaaviin arkkitehtonisiin pintajärjestelmiin. Julkisivu voidaan rakentaa esimerkiksi lasista, kuparista, kivestä, komposiitista tai vaikka aurinkopaneeleista.

Alumiiniset AluLimi Lite -pinnat

Redin Kalasatamankadun kaarevien siltojen pintaratkaisuja on toteutettu AluLimi Lite -järjestelmällä, joka vuoraa pinnan ohutlevyllä, missä materiaalipaksuudet ovat 0,6 – 5 mm. Tuote mahdollistaa levyjen asentamisen myös kaareville pinnoille.

Cor-Ten levyt, säleiköt, aaltopellit ja U-palkit

Lumoava Cor-Ten teräspinta on haastava asennettava, koska se aiheuttaa muille materiaaleille sähköpaririskin. Vastasimme asennushaasteeseen estämällä Cor-Ten -säleiköiden, -levyjen, -aaltopeltien ja U-palkkien kosketuksen muihin materiaaleihin erilaisilla muoviprikka- ja EPDM-nauharatkaisuilla. Lisäksi Cor-Ten julkisivupintojen alla on Alupron alumiiniset runkojärjestelmät.

Kupariset kasetit, säleiköt ja konesaumattu kupariseinä

Redin julkisivu hyödyntää kuparista valmistettuja elementtejä näyttävyyttä vaativilla pinnoilla pitkin kauppakeskuksen julkisivua. Muun muassa pääsisäänkäynnillä on kuoppakuparikasetteja ja itäpuolen kaarevissa portaissa on konesaumattu kuparikasettiseinä sekä kuparisäleiköt.

Kupari on tuttu materiaali Aluprolle erilaisia säleikköjä toteutettaessa. Uudet toteutukset, etenkin kuoppakuparikasetit, vaativat uusien tuotantomenetelmien käyttöönottoa sekä testausta, jotta osien laatu saatiin vastaamaan korkeaa laatuvaatimustamme. Kuparikasettien kuvioinnin suunnittelussa otettiin huomioon kuvioiden jatkuvuus koko kasettikentän matkalta sekä arkkitehtien visioima jatkumo koko julkisivun osalta.  Toteutuksessa piti myös huomioida sähkökemiallisten parien poistaminen sekä asennuksen helppous.

Valotaideteos Väre

Lightning Design Collectiven suunnittelema Väre-valotaideteos Redin julkisivussa on meidän toteuttamamme. Taideteos koostuu noin 2 000 kevlar-köydestä, jotka valaistaan maahan upotettujen valaisimien avulla. Köysistö muodostaa tilan, jossa voi oleskella. Tämän valotaideteoksen toteuttamisessa teimme tornin alakaton, jossa huomioitiin köysien aiheuttama kuorma alakatolle sekä köysien kiinnitys. Lisäksi kiinnitys piti hoitaa jokaiselle köydelle maatasolle betonilattiaan. Tämän jälkeen jokainen köysi asennettiin paikoilleen yksitellen.

Revit-malleilla nopeutta sunnitteluun

Redi oli meille haasteellinen ja palkitseva rakennuskohde. Yhtenä oppina tästä projektista on nopeuttaa tulevissa projekteissa rakennusprojektien suunnittelua, rakentamista, hallinnointia ja valmiiden rakennepiirrosten modifiointia Revit-mallinnuksilla. Tuotteistamme tehdyt Revit-mallit helpottavat arkkitehtien sekä rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoiden työtä. Mallinnukset ovat täysin parametrisiä. Lataa Revit-mallimme tuotesivuilta.

Kauppakeskus Redi

Redi on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Se tavoittelee ensimmäisenä toimintavuonnaan 12 miljoonaa kävijää. Redi sijaitsee suurien pääteiden, Itäväylän ja Lahdenväylän risteyksessä, sekä metron välittömässä läheisyydessä. Keskuksen lähellä asuu 500 000 asukasta 15 minuutin ajomatkan säteellä ja 1,1 miljoonaa asukasta 30 minuutin ajomatkan säteellä.