Eduskuntatalon kaareva messinkinen IV-säleikkö

Messinkinen IV-säleikkö koristaa Eduskuntataloa.

Ylpeänä esittelemme messinkisen kaarevan ilmanvaihtosäleikön, joka on valmistettu Eduskuntatalon edustalle. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme toimittaneet kuparista, messingistä ja punametallista valmistettuja IV-tuotteitamme ympäri Suomea ja ulkomaita.

Messinkinen IV-säleikkö sulautuu miljööseen

Messinkinen IV-säleikkö Eduskuntatalolla on Alupron US-P ilmanvaihtosäleikkö. US-P on perinteinen säleikkö, jota voi muunneltavuutensa ansiosta käyttää tarvittaessa huomaamattomana osana rakennusta tai kiinnostavana arkkitehtonisena yksityiskohtana. US-P saadaan myös taivutettua kaarevaksi IV-säleiköksi.

Säleikkö valmistetaan elementtinä kattamaan tietty alue. Säleikön erilaiset kehysratkaisut mahdollistavat useita erilaisia asennustapoja. Materiaalina käytetään pursotetun alumiinin lisäksi kuparia, messinkiä ja ruostumatonta terästä. Säleiköt voidaan pintakäsitellä toivotun värisiksi.

Lue lisää US-P ilmanvaihtosäleköistämme >>

Ilmanvaihtosäleiköt Aluprolta

Alupron IV-säleiköiden hyvä vedenerottelukyky ja alhainen painehäviö saavutetaan optimoidulla säleen muodolla ja sälejaolla. Tehokas vedenerottelu perustuu jokaisen säleen tehokkaaseen vedenerotteluun ja kerääntyneen veden hallittuun poisjohtamiseen säleiköstä. Säleiköiden vedenerottelukyky ja painehäviö on mitattu standardin EN 13030:2001/1 mukaisesti.

Materiaali ja mitat

IV-säleiköiden materiaalina on yleensä alumiini, myös muut materiaalit ovat mahdollisia. Säleiköt valmistetaan haluttuun kokoon. Elementin enimmäiskoko on 2000 x 1200 mm, suuremmat kentät valmistetaan moduulirakenteisina. Vakiosäleikkötyyppi IV-AV varustetaan pieneläinverkolla, jonka silmäkoko on 13 x 13 mm. IV-säleiköiden pintakäsittelynä on jauhemaalaus RAL-kartan mukaan, myös anodisointi on mahdollista.

Tekniset säleiköt meiltä

Alupro valmistaa erilaisia teknisiä säleikköratkaisuja rakennusten, teollisuuden ja laivojen ilman käsittelyyn. Säleiköt suunnitellaan ja valmistetaan tilaajan vaatimusten mukaisesti.
Tehokkaita ratkaisuja löytyy lumen ja veden erotteluun erilaisille otsapintanopeuksille ja ilmamäärille. Uusimmat Alupron säleikköratkaisut on testattu VTT:llä standardin
EN 13030:2001/1 mukaisesti.

Ratkaisuilla voidaan toteuttaa kokonaisia julkisivuja tai niitä voidaan valmistaa erilaisiin tuloilma-aukkoihin ja kammioihin. Säleiköitä valmistetaan myös kaareville pinnoille ja lieriömäisiksi kokonaisuuksiksi.

Tuotteemme ja ratkaisumme

Alupron tuotteet ovat julkisivuratkaisujen, julkisivusäleikköjen, teknisten säleikköjen ja turvakaiteiden parhaimmistoa.

Toteutamme näyttävää arkkitehtuuria teknistä toimivuutta unohtamatta. Tarjoamme myös vaatimusten mukaista turvallisuutta työmaille. Toimitamme ja asennamme tuotteemme oikeaan
paikkaan oikeaan aikaan.

Massaräätälöitävät tuotteemme perustuvat pitkällä kokemuksella suunniteltuihin ratkaisuihin sekä sarjavalmistukseen. Pitkä käyttöikä ja kierrätettävissä olevat materiaalit tekevät ratkaisuistamme myös ekologisen vaihtoehdon. Selaa tuoteluetteloa >>

Selaa tuoteluetteloa >>