Kupariset säleiköt Suvelan kappelissa

Kupariset säleiköt Espoon Suvelan kappelin tasomaisissa julkisivuissa häivyttävät talotekniikkaa ja ikkunoita.

Kupariset säleiköt patinoituvat arvokkaasti

Suvelan kappelin arkkitehdin tavoitteena oli yksimateriaalinen elävä rakennusmassa ja siksi materiaaliksi valikoitui kupari. Kuparin elinkaari on pitkä ja se on kierrätettävissä. Kappelin kantavat rakenteet ovat puuta ja betonia. Rakennuksen ulkopuolen katto- ja seinäpinnoite on kuparipeltiä.

Kupariset säleiköt julkisivussa

”Kappelin julkisivuun Alupro toimitti muun muassa kuparisäleiköt, jotka asennettiin ensimmäisen kerroksen ikkunoiden eteen”, kertoo projektijohtaja Heikki Raumanni Alupro Oy:stä. Kuparisäleiköt toteutettiin Alupron PS-P -tyyppisinä.

Talon ylemmissä osissa verhouksen avulla yhtenäistettiin julkisivun ilmettä vedetyillä kupariverkoilla. Niitä käytettiin mm. ilmanottoaukkojen verhouksena. ”Sisäpihan puolelle arkkitehti suunnitteli ikkunasäleikköjä, jotka tietystä kulmasta katsottuna näyttävät yhtenäiseltä pinnalta – mutta tosiasiassa päästävät luonnonvalon sisään kappeliin. Tämä oli arkkitehdin visio, jonka toteuttamisessa Alupro sai olla mukana. Syntynyt lopputulos ilmentää hyvin laatua, josta Alupro on ylpeä”, Raumanni sanoo.

Arvokas ja perinteinen kuparipinta soveltuu hyvin kirkkorakennukseen. Valittu kuparityyppi on esipatinoimatonta luonnonkuparia. Se näyttää aluksi kiiltävältä, mutta ajan mittaan se patinoituu tummemmaksi, lähes mustaksi.

Lue lisää PS-P säleiköistä ja julkisivuverkoista >>. Suvelan kappelista lisätietoa löytyy mm. Arch Dailyn sivuilla englanniksi.

Alupro – rohkeutta rakentaa visioita

Elämä koostuu elämyksistä. Haluamme olla mukana luomassa parasta mahdollista elinympäristöä joka on tehty kestämään ja olemaan viihtyisä.

Intohimomme on toteuttaa vaativia visioita ja ratkaista ongelmia. Arkkitehtien ja insinöörien suunnitelmat teemme todeksi millin tarkkuudella. Siellä missä joku näkee ongelman, me näemme tilauksen innovaatiolle. Olemme Suomen tunnetuin innovatiivisten julkisivujen pintarakentaja. Rakennus- ja meriteollisuuden sekä hiekkaolosuhteiden haasteisiin voi vastata ainoastaan perehtymällä alaan suurella sydämellä ja pitkällä aikavälillä.

Valmistamme maailman parhaita alumiinirakenteita koneilla, joista tärkeimmät olemme rakentaneet käsityönä. Panostamme alumiiniin ja ruostumattomaan teräkseen, koska ne ovat 100 % kierrätettäviä ja äärettömän kestäviä materiaaleja. Tehtaamme sijaitsee Tuusulassa lähellä Helsinkiä. Tunnelma on kuin verstaassa, vaikka tuotantomme ovat valtavia. Arvostamme toistemme kädenjälkeä; insinöörien huoneissa syntyviä piirustuksia ja tuotannon puolella valmistuvia osakokonaisuuksia. Saumattomalla yhteistyöllä syntyy täydellisen kaunis ja funktionaalinen lopputulos, jota katselemme asiakkaamme kanssa haltioituneina.

Tehdäänkö yhdessä jotakin, josta voimme olla ylpeitä seuraavat sata vuotta?