Alumiiniset verkkojulkisivut ja kasetit Expert Tammistossa

Alumiiniset verkkojulkisivut ja kasetit Expert Tammistossa on toteutettu Alupron toimesta.

Metalliverkko antaa arkkitehtuurille uutta ilmettä, suojaa auringolta ja samalla vähentää jäähdytysenergian tarvetta. Alupron projekteihin kuuluu kodinkoneliike Expertin suurmyymälä Vantaan Tammistossa, joka on 1980-luvun alkupuolella valmistunut liikerakennus, ja johon nyt uudistettiin julkisivut. Expertin julkisivut olivat jääneet vanhanaikaisiksi, kun myymälän ympärille oli valmistunut useita uudempia liikerakennuksia.

Alumiiniset verkkojulkisivut ja kasetit

Alupro toimi urakan pääurakoitsijana ja vastasi julkisivujen uudistuksesta. ”Toimimme tällaisissa hankkeissa pääasiassa suurten rakennusliikkeiden aliurakoitsijana, mutta viime vuosina olemme myös itse toteuttaneet pääurakoita sopivissa kohteissa”, Alupron projektijohtaja Heikki Raumanni kertoo. Alupron urakkaan sisältyi noin 300 neliömetriä jauhepolttomaalattua alumiiniverkkolevyä sekä 600 neliömetriä julkisivukasetteja.

Rakennukselle uutta ilmettä

Uudet julkisivut kiinnitettiin seinärakenteeseen, jonka pinnassa oli 30 mm:n vanha pesubetonijulkisivu. Osa entisistä rakenteista purettiin, osittain taas rakennettiin lisää kantavaa teräsrunkoa. ”Kaikki julkisivujen rakenteet kiinnitettiin sisäkuoreen asti ja vanhoja rakenteita myös vahvistettiin”, täsmentää Raumanni.

”Uudet julkisivut tuovat rakennukseen selvästi uutta ilmettä”, Raumanni arvioi. ”Alumiini soveltuu monenlaisiin julkisivukohteisiin sekä tehosteena että kokonaisena julkisivuna.”
Alupro toimittaa verkkojulkisivuja alumiinista, kuparista, messingistä sekä ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä. Esimerkiksi vuonna 2014 valmistuneen UPM:n pääkonttorin julkisivuun asennettiin haponkestävää verkkoa.

Kevyitä ja kestäviä alumiinijulkisivuja

Useimmiten Alupro käyttää julkisivumateriaalina alumiinia, joka on terästä kevyempi materiaali, mutta kestää hyvin säänvaihteluita. Alumiinia on myös helppo maalata haluttuun sävyyn. ”Jauhepolttomaalauksella saavutetaan UV-suojattu, ilmasto-olosuhteita kestävä pitkäikäinen pinta. Lisäksi alumiinirakenteet voidaan maalata niin sanotulla pestävällä maalilla. Silloin graffitien poistaminen julkisivuista sujuu nopeasti”, Raumanni kertoo.

Lue lisää julkisivuverkoistamme >>

Lue lisää kohteesta Prointerior-lehdessä >>

Luotettavaa yhteistyötä

Aluprolla on pitkäaikainen kokemus yksilöllisten alumiinisten rakenneratkaisujen suunnittelusta, valmistuksesta, pintakäsittelyistä ja asennuksesta. Oma tuotantolaitos ja jauhemaalaamo takaavat tuotantoketjun aukottomuuden ja laadukkaat tuotteet. Lopputuloksena on asiakkaan toiveiden mukainen ratkaisu, oli kyseessä sitten iso tai pieni kohde. Toimitukset tehdään aina sovittujen ehtojen ja aikataulujen mukaan, joustavasti ja luotettavasti.

Intohimomme on toteuttaa vaativia visioita ja ratkaista ongelmia. Arkkitehtien ja insinöörien suunnitelmat teemme todeksi millin tarkkuudella. Siellä missä joku näkee ongelman, me näemme tilauksen innovaatiolle. Olemme Suomen tunnetuin innovatiivisten julkisivujen pintarakentaja. Rakennus- ja meriteollisuuden sekä hiekkaolosuhteiden haasteisiin voi vastata ainoastaan perehtymällä alaan suurella sydämellä ja pitkällä aikavälillä.

Valmistamme maailman parhaita alumiinirakenteita koneilla, joista tärkeimmät olemme rakentaneet käsityönä. Panostamme alumiiniin ja ruostumattomaan teräkseen, koska ne ovat 100 % kierrätettäviä ja äärettömän kestäviä materiaaleja. Tehtaamme sijaitsee Tuusulassa lähellä Helsinkiä. Tunnelma on kuin verstaassa, vaikka tuotantomme ovat valtavia. Arvostamme toistemme kädenjälkeä; insinöörien huoneissa syntyviä piirustuksia ja tuotannon puolella valmistuvia osakokonaisuuksia. Saumattomalla yhteistyöllä syntyy täydellisen kaunis ja funktionaalinen lopputulos, jota katselemme asiakkaamme kanssa haltioituneina.

Tehdäänkö yhdessä jotakin, josta voimme olla ylpeitä seuraavat sata vuotta?