BIM – tietomallinnuksen palvelut

Monipuolinen tietomallinnus takaa aina oikeat lähtötiedot projekteissamme

Kanssamme tietomallinnus ei pysähdy suunnitteluun, vaan siitä tulee teille strateginen kilpailuetu.

Tietomallinnuksen eli BIM:n hyödyntäminen parantaa tiedonkulkua rakennushankkeissa, vähentää päällekkäistä työtä ja pienentää virheiden mahdollisuutta. Alupro tuottaa, täydentää ja jakaa tietomalleja toimittamissaan projekteissa, jotta kaikilla osapuolilla olisi aina paikkansapitävät lähtötiedot ja rakennuksen suunnittelu, urakointi lukemattomine yksityiskohtineen ja ylläpito sujuisi saumattomasti. 

  • Täydennämme tietomallianne Alupron komponenteilla. 
  • Jatkojalostamme arkkitehdin ja rakennesuunnittelijoiden mallinnusta ja täydennämme mallia, jotta kaikilla urakoitsijoilla on täydelliset lähtötiedot aina käytettävissään. 
  • Pakkaamme tietomallit helposti jaettavaan muotoon ja toivomassasi koordinaatistossa.

Otamme vastaan rakennuksesi tietomallit IFC-muodossa ja jalostamme niistä tarjoukset sekä massalaskennat. Jos kohteesta ei ennestään ole tietomallia, voimme laserkeilauksen avulla luoda tiloista kolmiulotteisen mallin ja jatkojalostaa sitä urakan edetessä.

Tehdään yhdessä todellinen digiloikka ja rakennusalan murros

Huomasimme, että tietomalleja hyödynnetään suomalaisilla työmailla vielä yksipuolisesti. Kuten monet muut toimittajat, mekin kipuilemme puutteellisten tai vanhentuneiden lähtötietojen, aikataulujen ja heikon kokonaiskuvan kanssa. Suunnittelu kulkee rinnan rakentamisen kanssa, Kun urakoitsija kyselee suunnitelmien perään, saadaan muistinvaraisia arvauksia, mistä oikean tiedon löytäisi – jos sitä edes vielä on olemassa. Tietomalli on oikeastaan vain hiljaista tietoa hankkeen alkupäässä, vaikka sitä voisi jakaa aina loppukäyttäjälle asti.

Oivalsimme, että kun kaikki rakennushankkeessa työskentelevät samoilla työkaluilla kuin suunnittelutoimistot ja hyödyntävät samaa, ajantasaista tietomallia, haasteet ratkeavat. Tietomallien välityksellä keskusteleminen säästää kustannuksissa ja vähentää virheitä.

BIM on muutakin kuin rakennuksen kolmiulotteinen malli. Varmistamme, että hankkeissamme hyödynnetään ja jaetaan tietomallia myös esimerkiksi toimitusaikataulujen ja tuotetietojen osalta. 

Aluprolla on usean vuoden kokemus tietomallinnuksesta. Asiantuntijamme ovat seuranneet BIM:n kehitystä sen alkuajoista asti. Lisäksi kehitämme osaamista jatkuvasti. Rakentamisen muutos ja digitalisoituminen on väistämätöntä, ja olemme päättäneet olla osa sitä. 

Tutustu myös tuoteselaukseemme, josta löydät Revit-mallit, AutoCad-kuvat ja asennusohjeet, sekä lataa talteen materiaalipankista muut asiantuntijamateriaalimme.